3 Ocak 2012 Salı

Chunking Express

Eşe dosta tavsiye ettiğimiz, hakkında sürekli hemde uzun uzadıya konuşup, tartıştığımız Kar Wai Wong filmidir. Sözlük tadında başladığımız kısa yazıda film hakkında değersiz bilgiler vericez. Merak edilmesin, spoiler yok.

Orjinal adı Chung Hing sam lam olan Hong Kong çıkışlı filmimizde 2 ayrı insanın aşkları, takıntıları, küçük dünyaları incelenmekte. Genel olarak çok eğlenceli bi film olmasına karşın izleyenler sürekli ağlayıp, zırladığı işitilmektedir. Kaldı ki Tarantino usta bile her izlediğinde ağladığını beyan etmiştir. Aslına bakarsanız eğlenceli bi o kadar da hüzünlü bi film.

Ustaca replikler, inanılmaz görüntüler, farklı çekim teknikleri, iyi düşünülmüş detaylar ile şahane bi eser olmuş. Ama nasıl? Arkadaş film bi kere 1994 çıkışlıdır. Ne demek istediğimi anlamayan adam sinemadan uzak dursa iyi eder. Yani filmin kötü olma gibi bi ihtimali zaten yoktur. Kar Wai Wong Dung che sai duk'un 2 yıl süren çekimlerinden bunalır. Arada çıtır niyetine rahatlamak amacıyla Chunking Express'i çekmeye karar verir. Havaalanında çekilmesini ister fakat izin çıkmaz. Alır eline el kamerasını, 3 ay da bi şaheser yaratır. Ortaya nasıl bi şey çıktıysa artık, odaları bile ağlatmayı başarır..

Ve olayın özü; film için öyle bi şarkı seçilir ki izleyenleri gafil avlar, aptal eder, uzaklara kaçmaya teşvik eder, deli dolu yapar, Adnan Oktar'ı göğe yükseltir, İzzet Altınmeşe'ye hayatı sorgulatır.

Sonuç olarak film Kar Wai'nin en başarılı 2-3 eserinden biri olur.

Film - soundtrack etkisi bu yapımda doruğa çıkmış biz ölümlülere ise defalarca izlemek kalmıştır..

                             The Mamas & The Papas - California Dreaming

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder