10 Ocak 2012 Salı

2012 İstanbul Müzik Sahneleri

Indie/Folk müziğine doyacağımız yıl olabilir 2012. Birazdan sayacağım isimlerin yanına çok büyük bi grup dahil olabilir. Dedikodular had safhaya yükseldi, nabzımız hızlandı bile.. Hepiniz tahmin ediyosunuz. Neyse;

Efendim bu yıl İstanbul'da kimler yokki. Indie müziğin parlayan ve çoktan parlamış eli cebinde takılan isimlerini canlı dinleme fırsatı bulucaz. Lafı uzatmadan takvimleri açıp işaretlemeye başlıyoruz;

"Şu ana kadar açıklanan isimlerden" şahsımı en fazla heyecanlandıran grup Athlete. Vehicles & Animals albümünden sonra The Tourist ile hayran sayısını katlayan İngiliz indie rock grubu 2 Mart günü Babylon'da sahne alıyor. Müziği Coldplay ve Travis'e benzetilen, "piano rock" akımını benimsemiş topluluğun "Wires" adlı parçası bıkmadan dinlenesi şarkılardan biri.

Önem sırasına doğru gidersek sayacağımız ikinci isim Cat Power olur. Güzel filmlerin soundtracklerinden ve eşsiz sesiyle yaptığı unutulmaz coverlardan tanıyoruz. 2003 çıkışlı "You Are Free" albümünde Eddie Vedder back vokal'de, Nirvana'dan Dave Grohl ise davulda kendisine eşlik etmiş, albüm oldukça beğeni toplamıştı. 2006'da The Greatest'i yayınlayan Cat Power takma isimli Charlyn Marshall tam anlamıyla kariyerinde zirve yaptı. Kendisini "My Blueberry Nights" filminde görebilmek mümkündür. Cat Power 9 Şubat'ta Garajİstanbul sahnesinde olacak.. Biletlerin bi kısmı tükendi bile, elinizi çabuk tutun.

St. Vincent; 21 Şubat'ta Salon İKSV'de sahne alacak. Kendisini Sufjan Stevens'dan tanıyoruz. Strange Mercy adlı 3. solo albümü geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinde piyasaya çıkmış ve oldukça olumlu eleştiriler almıştı. Bi çok otoriteye göre 2011'in en başarılı albümlerinden birini yapmış naçizane takdirimi kazanmıştır. Aferin.

Manchester akımının öncülerinden, punk rock efsanesi Buzzcocks 15 Şubat'ta Babylon'da sahne alıyor. Grubun kuruluşu ve müziğe etkisi ilginçtir. Henüz kurulmadan bi Sex Pistols konseri organize ederler. 40 izleyiciden bir kaçı da Buzzcocks grubu üyeleridir. Sex Pistols'dan oldukça etkilenirler ve dönemin müziğine yön vermek için sahnelere çıkarlar.. Efsane topluluk İstanbula ilk kez geliyor.

The Civil Wars ; 2011'in güzel albümlerinden bir diğeri olan Barton Follow ile gündeme geldiler. Bi çok eleştirmen tarafından albüm yılın en iyileri arasında gösterildi. Leonard Cohen'in Dance Me To The End Of Love adlı eserine öyle bi cover yaptılar ki orjinalinden iyi olduğu bi çok kişi tarafından defalarca dile getirildi. 4 Nisan'da Salon İKSV'de The Civil Wars'ı izliyor olucaz.

Bunların dışında Amerikalı Indie rock topluluğu The Pains of Being Pure at Heart 20 Ocak Babylon sahnesinde, Tune-Yards 10 Mart Salon İKSV, Fanfarlo 12 Şubat Salon İKSV, Real Estate 16 Şubat Babylon sahnesinde bizlerle olacak gruplardan bi kaçı..

Gücümüz, zamanımız yettiğince canlı kanlı dinlemeye çalışıcaz. Ancak; bu şehir çok daha iyi grupları hak ediyo.

                                        Cat Power - Sea of Love

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder