28 Aralık 2011 Çarşamba

Yılbaşı Sendromu

Gereksiz hareketlenmeler zinciri "yılbaşı kutlaması" günlerinde geri sayım başladı bildiğiniz üzere. 1 ay önceden plan yapanlar mı dersin, sağa sola "merry christmas" yazanlar mı, evi süsleyenler mi.. Kimsenin hevesini öldürme gibi bi düşüncemiz yok lâkin kafanda kukuleta, ağzında kaynana dili (!), elinde rakı, önünde göbek, saçında beyaz, gözünde gözlük, cebinde tarak.. çok komik görünüyosun be amcacığım.

Kapitalist oyun diyerek klişe yapmak istemesem de konu oraya gidiyo maalesef. Neyse ki yalnız takılmaya mecbur bırakılmış kızlarımız ve oğlanlarımız var da her sene sonu "yılbaşı çok gereksiz yeaa, yatıp uyucam ben" diyerek olayın içinden sıyrılmayı başardıklarını sanıyolar. Sadece sanıyolar.. Maalesef o kadar kolay olmuyo, evde kestane çizildiği an, kuruyemişler sofra bezinin içine döküldü mü, kola ve tombala da çıkarsaa çok net: bitersin!

Kutlamaları kıyasıya eleştirip son dakika da kendini Beyoğlu - Nişantaşı hattında bulan arkadaşlar var ki onlar tam numunelik. Saat 22:00 sularına kadar "evde sabahlıcaz abi" modunda olan 17-18 yaş aralığı mafya-clubber mangası kardeşler içlerindeki inanılmaz heyecanı bastıramayarak kendilerini sokaklara atarlar.


Hayır kızmıyorum tabiki. Günümüz insanının "her şeyi kutlama merakı"ndan çok daha fazlasıdır yeni yıl, kabul. Lâkin bu kadar devlet meselesi haline getirilip abartılmasına asla anlam verememişimdir, hele ki bizim ülkede.

Bununla ilgili Flying Dutchman'ın yaptığı leziz bir "Top 10 İğrenç Yılbaşı Klişesi" listesi var ki üstüne çokta fazla bişey söylenmemeli.
tıklayın.

2011 iyi-kötü-güzel-çirkin-acı-tatlı bi çok saçma sıfatla başladı ve biz anlayamadan bitti. Çok fazla artısı da oldu götürdükleri de.
Dileriz yeni yılda Ali'nin "artık" bi sevgilisi olur, Ayşe yeni cep telefonuna kavuşur, Mehmet Amca ölmeden emekli ikramiyesini alabilir, Ömer arabasını nihayet ıslatır, isminin sonu Can ile biten herhangi bi çocuk sınıfın en uslusu en bi çalışkanı olur, Osman abi kardeşiyle barışır akabinde karısını boşar, benzine %1.5 indirim gelir, Nesrin teyze ATM kullanımındaki toplam süresini 45 dakikanın altına çeker, Barcelona patronu "yapacak bişeyimiz kalmadı kulübü kapatıyoruz" der, Serdar Ortaç Rock müzikten uzak durur, Sarko' RTE'nin msn engelini kaldırır, cool ablalar-abiler İstiklal'den taklalar halinde tünele kadar yuvarlanır, Radiohead Türkiye'ye gelir(!!11!1), Mahsun Kırmızıgül Oscar heykelciğini bir töre filmiyle kazanır, Ted eşiyle tanışır ve daha bissürü şey..


Herkese mutlu seneler. 2012'de tüm güzellikler sizinle olsun.


                                        Otis Redding - White Christmas



                                               Love Actually (2003)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder